'Seksfeesten met zwarte vrouwen voor Belgische elite'

BRUSSEL - Een nieuw schandaal in België. Gisteren kwam het verhaal naar buiten openbaar dat de Belgische premier Edmond Leburton in de jaren zeventig minstens eenmaal in een kasteel een feest organiseerde, waarbij de aanwezige vrouwen half onbloot waren. 

 Alle aanwezige politici en captains of industry kregen van Mobutu een bloedmooie, kortgerokte zwarte vrouw uitgeleend  Nog schokkender is het verhaal dat de president van Zaïre Mobutu Sese Seko een feest gaf in een paleis in het belgische Ukkel waar talloze  captains of industry en hoge politici van België aanwezig waren.  Dit schrijft het Nieuwsblad. 

'Alle aanwezige politici en captains of industry kregen van Mobutu een bloedmooie, kortgerokte zwarte vrouw uitgeleend', zegt een oud-senator die er bij was. En de mannen mochten met haar doen wat ze wilden.

Volgens deze politicus zou zo'n uitspatting tegenwoordig niet meer kunnen: ,,Begin jaren negentig zijn de zeden drastisch veranderd. 'Kranten en televisie kregen toen meer aandacht voor het privéleven van politici. Vandaag is zoiets in België totaal ondenkbaar. Je bent als politicus dood en begraven als zo'n uitspatting in de openbaarheid geraakt.'' (EBO)

 Algemeen Dagblad, 2011.02.15